Nieuwbouw bedrijfsgebouw Amersfoort

Nieuwbouw bedrijfsgebouw | 2019 – Amersfoort – bedrijfsgebouw, nieuwbouw, kantoorpand

Op een bedrijventerrein in Amersfoort hebben we een nieuwbouw bedrijfspand gerealiseerd. Het pand bestaat uit twee bakstenen volumes, met op de begane grond loodsen en een transparante kantoorverdieping erboven.

Vanuit stedenbouwkundige randvoorwaarden zijn meerdere volumes ontstaan die aansluiting hebben met de omgeving. De schuine voorgevel ligt parallel aan de aangrenzende weg. Om een bedrijfspand met een hoogwaardige uitstraling te realiseren hebben we gekozen voor een lang formaat baksteen in een donkere kleur. Deze zijn in wild verband gemetseld waarmee het gevoel van massa wordt benadrukt. Daarnaast hebben we detaillering aangebracht in het metselwerk waardoor er vlakken in de bouwmassa’s ontstaan.

Door de complete bovenverdieping transparant te ontwerpen lijkt de kantoorverdieping zich niet op een bedrijventerrein te bevinden, maar in de natuur. De boomtoppen zijn zichtbaar vanuit alle verschillende ruimtes van de kantoorverdieping. De bijzondere dakrand en overstek zijn samengevoegd tot één aluminium element.